מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

בדיקת מי שפיר בהריון "יקר"

בהריון יקר עולה החשש מבדיקות שיש בהן סיכון לעובר. היום יש פתרון חדשני בצורת בדיקת דם פשוטה.

תאריך: 23/09/2013

הריון "יקר" מוגדר כהריון שהושג אחרי זמן רב של טיפולי פוריות. בדרך כלל מגיעות למצב זה נשים עם בעיית שחלות פוליציסטיות .נשים שעוברות תהליך ארוך וקשה של טיפולי פוריות מוצאות את עצמן מתייחסות אל ההריון בצורה אחרת, הן בדרך כלל לחוצות יותר לגבי מהלך ההריון וחוששות לגבי המשכו.

החשש מבדיקת מי שפיר

חלק גדול מהנשים שעוברות טיפולי פוריות הן בגילאים מבוגרים יחסית שמצריכים מעקב הריון תכוף יותר שכולל בדיקות רבות. בין היתר, ישנה המלצה של משרד הבריאות לקיים בדיקת מי שפיר לכל אישה הרה מעל גיל 35. בדיקה זו היא בדיקה לתסמונת דאון ולאיתור מומים אפשריים נוספים בעובר.

שיטה חדשנית לאיתור תסמונת דאון

מפאת הגיל, או מסיבות אחרות שעולות בהריון, נשים רבות מוצאות את עצמן מתלבטות לגבי קיום בדיקת מי שפיר. בדיקה זו נחשבת לבעלת סיכונים לעובר ובדרך כלל אם אין סיבה מובהקת נשים מעדיפות להימנע ממנה. בשנים האחרונות ישנה בשורה לנשים הנמצאות במצב זה. פותחה שיטה לביצוע בדיקה לתסמונת דאון באמצעות בדיקת דם פשוטה.

בדיקה זו יכולה לאתר מספר תסמונות והיא מתבצעת בין השבוע ה-10 ל-24 של ההריון. כמובן שמדובר בבדיקה שאינה מהווה שום סכנה לעובר ולאישה ולכן היא עדיפה והולכת ותופסת מקום משמעותי יותר בקרב קהל הנשים ההרות.

איך מתבצעת הבדיקה?

את הבדיקה ניתן לערוך במרפאות שונות המורשות לבצע אותה ומשם מעבירים את הדגימות הנלקחות למעבדות מורשות לפענוח התוצאות. התוצאות מתקבלות בדרך כלל בטווח זמן של בין שבועיים לשלושה שבועות, זהו יתרון נוסף שכן לתוצאות בדיקת מי שפיר מחכים לפעמים עד שישה שבועות.

בדיקות הריון הן דבר שתמיד גורם ללחץ ומתח אצל האישה ההרה אך אי אפשר בלעדיהן. לכן ישנן נשים רבות שמעדיפות בדיקות דם במקום מי שפיר למרות שמדובר בשיטה חדשה עם פחות ניסיון. ***

 

למאמרים כלליים נוספים >>