מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

ההתמודדות עם בדיקת מי שפיר

מתי צריך לעבור בדיקת מי שפיר ואיך ניתן להתמודד איתה

תאריך: 28/10/2013

אם יש תקופה מרגשת ומשמחת בחייה של אישה זו התקופה שבה היא נמצאת בהריון, אך יחד עם כל השמחה מגיעים גם לא מעט חששות.יש הרבה מאוד בדיקות הריון שכל אישה צריכה לעשות במהלך ההיריון אך יש גם מספר בדיקות שלא חובה לעבור אותן ושלא כל אישה צריכה לבצע אותן. במסגרת בדיקות הריון שהן לא חובה קיימת בדיקה שנקראת בדיקת מי שפיר, ואחת מהסיבות לכך שרובנו מכירים אותה, היא כי קיימים סיכונים בבדיקת מי שפיר. סיכונים בבדיקת מי שפיר למעשה מחולקים על ידי המומחים בתחום לשלושה סוגים שונים של סיכונים והם: פגיעה בעובר, ירידת מים וזיהום. אין ספק שכל אישה שתוכל להימנע מהסיכונים הללו תרצה לעשות זאת, כיוון שגם ללא סיכונים בבדיקת מי שפיר ההיריון מעלה איתו לרוב חששות רבים. מצד שני, יש נשים שלא כדאי להן לוותר על בדיקת מי שפיר במסגרת בדיקות היריון אחרות שהן מבצעות ולכן הבדיקה הזאת חשובה.


מתי עושים בדיקת מי שפיר?


אחת מהסיבות העיקריות שבגללן כן מתמודדים עם סיכונים בבדיקת מי שפיר, היא כי הבדיקה הזאת יכולה לגלות לנו לא מעט על מצב העובר. אומנם זה נכון שיש עוד הרבה בדיקות הריון אחרות, אך במסגרת בדיקות הריון שכוללות גם את בדיקת מי שפיר, ניתן לדעת האם העובר מתפתח בצורה תקינה או לא. בדיקת מי שפיר אפשר לבצע החל מהשבוע ה-13 להריון והמטרה שלה היא לברר האם יש מומים בעובר או לא, כיוון שמומים מסוימים עלולים להוביל למחלות קשות במיוחד. ככל שגילה של האישה עולה יש יותר סיבות לחשוש ויש יותר סיבות להוסיף למסגרת של בדיקות היריון גם את בדיקת מי השפיר. חשוב להבין שלמרות שיש סיכונים בבדיקת מי שפיר יש גם היגיון רב לעשות אותה וכן להוסיף אותה לעוד הרבה בדיקות היריון אחרות ולכן לא מוותרים לעיתים על בדיקה זאת. לצד אותם סיכונים בבדיקת מי שפיר הבדיקה גם יכולה לשפוך אור על מצב העובר ולכן זה חשוב לבצע אותה במקרים מסוימים של הריון אצל נשים שונות.

 

למאמרים כלליים נוספים >>