מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

בדיקות הריון באמצעות אולטרה סאונד

האולטרה סאונד ככלי שימושי בבדיקות הריון שונות

תאריך: 21/11/2013

אחד הכלים השימושיים ביותר לביצוע בדיקות הריון שונות הוא האולטרה סאונד. באמצעות האולטרה סאונד ניתן להשיג דימות רפואי של העובר וללמוד רבות על התפתחותו בתוך הרחם.

האולטרה סאונד משמש את רופאי המיילדות במעקב אחר התפתחותו של ההריון לכל אורכו, מהשלב המוקדם ביותר של איתור קיומו של דופק העובר, דרך בדיקות סקירות מערכות שונות ובדיקות לאיתור מומים אפשריים בעובר ועד לבדיקות שמתבצעות לקראת סוף ההריון של הערכת משקל וגובה העובר.
בבדיקות האולטרה סאונד הראשונות הגישה לבדיקה היא וגינלית, אז מוחדר מטמר לתוך הנרתיק ודרכו מועבר המידע למסך שמאפשר לצפות במה שקורה בתוך הרחם. בגישה וגינלית ניתן לקבל פרטים יותר מדוייקים ומפורטים בדרך כלל.בבדיקות הריון מתקדמות יותר המטמר לא מוחדר לנרתיק אלא עובר למישוש הבטן עצמה מבחוץ. בשלבים מתקדמים יותר של ההריון ניתן לקבל תמונה טובה של העובר גם דרך הבטן ללא צורך בחדירה לנרתיק.
מרבית בדיקות הריון בהן משתמשים באולטרה סאונד הן שגרתיות- בדיקת דופק, שקיפות עורפית, סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת ובדיקות למעקב משקל וגובה של העובר.

מי שפיר ועוד

ישנן גם בדיקות הריון אחרות בהן נעשה שימוש באולטרה סאונד, כמו בדיקת מי שפיר, בה מטרת הבדיקה היא לשאוב נוזל מי שפיר על מנת לבצע בו בדיקות לאיתור בעיות כרומוזומליות. הגישה למי השפיר חייבת להתבצע בהנחיית אולטרה סאונד כיוון שזה האמצעי היחיד באמצעותו ניתן לראות בדיוק לאן ניגשים כאשר מחפשים מי שפיר לשאיבה.
מקרים נוספים בהם משתמשים באולטרה סאונד ככלי מנחה הם אולטרסאונד שד או במהלך טיפולי פוריות כמו שאיבת ביציות והחזרת עוברים. גם במקרים אלו מדובר בכלי חשוב במיוחד שמאפשר לרופאים לגשת בצורה הכי מדויקת שאפשר לביצוע פעולות כירורגיות עדינות מסוג זה.
במהלך ההריון כל אישה עוברת בדיקות הריון רבות, כמעט כולן באמצעות אולטרה סאונד. חשוב לדעת כי האולטרה סאונד אינו מהווה שום סיכון לאשה או לעובר והוא כלי חשוב מאוד במיוחד בתחום המיילדות.



 

למאמרים כלליים נוספים >>