מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

כיצד מתבצעת בדיקת מי שפיר

איך מתבצעת הבדיקה ואיך ניתן להחליפה

תאריך: 07/05/2014

הרבה נשים הרות שצריכות לעבור בדיקת מי שפיר מוצאות את עצמן חוששות ולחוצות מביצוע הבדיקה. בדיקת מי שפיר שייכת לסוג הבדיקות הפולשניות, כמו גם בדיקת סיסי שליה. מדובר בבדיקות הריון חשובות מאוד שמטרתן לאתר מומים כרומוזומליים בעובר, אך בנוסף לחשיבותן הרבה, הן נחשבות גם לבדיקות בעלות רמת סיכון גבוהה יחסית.

הסיכונים בבדיקת מי שפיר נובעים מעצם היותה בדיקה פולשנית ובכל היא חושפת את האם והעובר לזיהום אפשרי, או לירידת מים מוקדמת. החשש מבדיקת מי שפיר הוא שההריון יסתיים בהפלה. חשוב לדעת שהבדיקה כיום הרבה פחות מסוכנת מבעבר והסיכויים שהיא תסתיים באסון נמוכים יותר.

יש מקרים בהם אין ברירה אלא לעבור בדיקת מי שפיר כדי לברר לעומק חשדות לתסמונות שנות בעקבות תוצאות בדיקות הריון מוקדמות.


דיקור מי שפיר-שלב אחרי שלב


- טרם הבדיקה מתבצעת סקירת אולטרסאונד על מנת לבדוק את תנועתו של העובר, תנוחתו ברחם, מיקום השליה, כמות מי השפיר ועוד.


- בשלב הראשון של בדיקת מי שפיר מתבצע חיטוי יסודי של אזור הבטן ולאחריו מתחילים בדיקור עצמו- במחט הארוכה חודרת את דופן הבטן, הרחם ושק ההריון, זאת כדי להגיע למי השפיר הנמצאים מסביב לעובר.


- לאורך כל הבדיקה מתבצע מעקב באולטרסאונד על מנת לכוון היטב את המחט ולא לפגוע בעובר או בחלקים חיוניים.


- באמצעות המחט נשאבים מי שפיר בכמות של כ0-20 סמ"ק, כאשר הכמות הזו מתחדשת מעצמה ברחם בתוך מספר שעות.


- משך הדיקור הוא כשלושים שניות ולאחריו מסתיימת הבדיקה. כחצי שעה לאחר מכן, ניתן להשתחרר מבית החולים. התוצאות מגיעות לאחר כחודש.


אפשרות נוספת- בדיקת דם במקום מי שפיר


ההתפתחויות הרפואיות והטכנולוגיות של היום, איפשרו להקל במעט על החשש מהסיכונים בבדיקת מי שפיר. בשנים האחרונות פותחה בדיקת דם במקום מי שפיר, שמתבססת על לקיחת דנ"א עוברי מדגימת דם של האם. תוצאות תקינות בבדיקה זו יכולות לגרום לויתור על דיקור מי שפיר, במקרה של תוצאות חריגות, תופנה האישה בכל זאת לביצוע הבדיקה הפולשנית.



 

למאמרים כלליים נוספים >>