מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

בדיקות הריון לשוהות בחו"ל

אילו בדיקות הריון ניתן לבצע כששוהים בחו"ל?

תאריך: 21/05/2014

כיום, ישראלים רבים עוברים להתגורר במדינות שונות בחו"ל מסיבות כמו עבודה, לימודים או עסקים. המעבר לחו"ל, שנקרא גם רילוקיישן, מצריך התארגנות רבה וטיפול מקדים בשלל נושאים, כמו: דיור, חינוך לילדים, פרנסה וביטוחי בריאות למשפחה. הורים הנמצאים בהריון בעת המעבר או שמתכננים להיכנס להריון בזמן השהות בחו"ל חייבים להתייחס באופן מיוחד לכל נושא מעקב ההריון, בדיקות ההריון והביטוח הרפואי בחו"ל, כדי שיוכלו לקבל את כל הבדיקות והטיפולים הנדרשים במהלך ההריון ולאחריו. אחד מהנושאים אליהם כדאי לשים לב באופן מיוחד הוא בדיקות הריון בחו"ל.


בדיקות הריון וכיסוי ביטוחי


הורים רבים שהתנסו בהריון ובדיקות הריון בישראל, מגלים שבמדינות זרות הגישה והטיפולים הם שונים למדי. כמות הבדיקות המתבצעת בישראל במהלך ההריון היא מהגבוהות בעולם, עובדה הנובעת מרצונם של ההורים הישראלים לוודא שהתינוק יוולד בריא וללא מחלות או מומים. במדינות אחרות המצב שונה: לא בכל מקום נוהגים לבצע את כל בדיקות ההריון המקובלות בארץ. בארה"ב למשל, כמות הבדיקות (כולל אולטרסאונד, בדיקות דם, מוניטור וכד') היא נמוכה בהרבה ותלויה בסוג הביטוח הרפואי. להורים המצפים לא תמיד יהיה קל לקבוע את הבדיקות שהם רוצים לעשות או לדעת מי הרופא או המעבדה שמבצעת את אותן בדיקות הריון באופן המקצועי ביותר. כמו כן, אם אין ברשותכם ביטוח רפואי מתאים, העלות של הבדיקות הללו עלולה להיות גבוהה מאוד.

אם אתם מתכננים רילוקיישן בזמן הקרוב, יש להיערך מראש ולהכין ביטוח רפואי לישראלים בחו"ל, המותאם לתנאי הרילוקיישן וכולל הרחבה של הפוליסה לכיסוי הריון ולידה. כך, אם תיכנסו להריון, יענה הביטוח על כל צרכי הלידה, בהם: ביקור אצל גינקולוג, תרופות, בדיקות הריון, אשפוז בלידה וכד', ולאחר הלידה- שירותי טיפת חלב, חיסונים ועוד.

בפגישתכן הראשונה עם הגינקולוג המטפל בכן בחו"ל, כדאי לבדוק מהן הבדיקות המקובלות ובאיזה סדר הן מתבצעות. בשנה מהרופאים בארץ, לא תמיד יציעו לכן לבצע את שלל בדיקות ההריון שנחשבות בארץ כסטנדרטיות (שקיפות עורפית, חלבון עוברי, בדיקת מי שפיר ועוד). בדיקות נוספות שתרצו לבצע תלויות בסוג הביטוח הבריאותי שיש לכם ולעיתים תצטרכו סיבה ממש טובה כדי לקבל הפנייה מהרופא כדי לבצע אותן. בסופו של דבר ייתכן שיהיו בדיקות שתיאלצו לבצע במסגרת פרטית או להגיע לישראל לצורך ביצוען.

להלן שמות באנגלית לחלק מהבדיקות:


שקיפות עורפית- Nuchal translucency screening

בדיקת סוכר- Sucrose tolerance test

בדיקת מי שפיר- Amniocentesis

חלבון עוברי- Alpha Feto Protein או Triple screen test

סקירת מערכות (מוקדמת או מאוחרת)- Anatomy scan (early or late)








 

למאמרים כלליים נוספים >>